Elektrik Müteahhitleri Çalışması

Posted on

Elektrik Müteahhitleri Çalışması

Elektrik bileşenlerinin ve sistemlerinin montajı ve bakımı, inşaat endüstrisinde önemli bir alandır. Bu nedenle elektrik taahhüt işleri milyonlarca dolarlık bir endüstridir. Bir elektrik yüklenicisi, çeşitli inşaat projelerine yardımcı olmak için elektrikçiler kullanan ve bunları bünyesinde bulunduran firmalardır.

 

Bir Elektrik Müteahhitliği rolüne neler dahildir?

Çeşitli uzmanlık alanlarına sahip, farklı türlerde elektrik taahhüt firmalar vardır. Yüksek gerilim (Hat) taahhütleri, öncelikle yüksek voltaj ile açık havada çalışır. Enerji kaynağı ile ev ve iş yeri arasındaki bağlantıların verimli çalışmasını sağlamak için elektrik santrallerinde çalışabilirler. Bu arada, elektrikçilerin bir işi de bir evin, ofis bloğunun veya diğer ticari binaların sınırları içinde çalışır. Kablo tasarımında, elektrik sistemlerinin kurulumunda ve gerektiğinde sürekli bakım konusunda yardımcı olabilirler . Elektrik taahhüt sektöründe, kablosuz ağlar, enerji tasarruflu elektrik tesisatı, yedek güç olanakları ve diğerleri gibi daha birçok uzmanlık alanı bulunmaktadır.

 

Daha fazla deneyime sahip olanlar, daha büyük ölçekli bir iş için proje yöneticisi veya denetleyici rolü üstlenebilirler. Her şeyin sorunsuz çalışmasını, doğru personelin işin her bölümüne tahsis edilmesini, her şeyin zamanında ve bütçe dahilinde olmasını sağlayan denetçilerdir. Ayrıca raporlar hazırlamaktan ve gerekli evrakları almaktan veya sunmaktan da sorumludurlar.

 

Ayrıca iş için bir teklif hazırlayacak ve iş devam ederken bütçeyi izlemeye devam edecek bir tahminci de olabilirler. Proje sırasında, gerekli ekipman ve sistemleri kurmak için herhangi bir sayıda elektrikçi görevlendirirler.

 

Elektrik Proje Yönetimi Yazılımı ve Kullanımları

Bir taahhüt şirketini işletmek çok zordur. Sürekli olarak gerçekleşen çok sayıda iş süreci ve denetleyecek çok sayıda personel vardır. Bu nedenle, birçok elektrik yüklenicisi, kuruluşlarındaki iş akışını daha kolay ve verimli hale getirmek için özel olarak oluşturulan yüklenici proje yönetimi yazılımından yararlanmayı tercih eder yada kendilerine özel sistemler geliştirirler. Bu tür bir yazılımı elektrik yüklenicileri için kullanmanın birçok avantajı vardır ve hem kar hem de iş moralini artırarak, tüm işletme için büyük faydalar sağlayabilir.

 

Elektrik Taahhüt Firmasında çalışmak için…

Bir elektrik taahhüt firmasında çalışmak için elektrikçi eğitiminin tamamlanması gerekmektedir. Bu, genellikle birkaç yıl boyunca çıraklık yapmayı ve ülkeden ülkeye değişen sistemleri öğrenmesi gerekir. Genellikle bir çıraklık eğitiminin tamamlanması dört yıl alacaktır ve sınıf saatlerinin yanı sıra, işle ilgili 2.000 veya daha fazla saat süren pratik eğitim içermelidir.

 

Çıraklara antrenman yaptıkları zamanlar için ödeme de yapılabilir. Bu tür yaklaşımlar çırakların moral ve motivasyonunu artırır.  Sınıf dersleri sırasında, elektrikçilerin eğitimi, elektrik teorisi ve matematiğin derinlemesine yönlerini öğrenmeleri gerekmektedir. Her ülkenin bir sınava girmeyi de içeren elektrik lisansları (Sertifikaları) verme konusunda kendine özgü prosedürü vardır. Bu lisansları (Sertifikaları) alarak çalışmaya başlayabilirler.