Elektrik Müteahhitleri Tarafından Kullanılan Ekipmanlar

Posted on

Elektrik Müteahhitleri Tarafından Kullanılan İnşaat Aletleri ve Ekipmanları

 

İş Güvenliği ve Verimliliği

Bir elektrik yüklenicisinin ve ekibinin sahada işini yapmak için doğru araç ve ekipmana sahip olması çok önemlidir. Uygun araçlar olmadan, elektrikçi sadece düzgün bir şekilde çalışamayacak, aynı zamanda genel projeyi de olumsuz etkileyecektir. Örneğin, bir elektrikçi doğru araçlara sahip değilse, verimli bir şekilde çalışamayacaktır, bu da işini geciktirebileceği anlamına gelir. Küçük bir gecikme maliyetleri artırabilir. Sonuç olarak, inşaatlarda çalışan elektrikçiler verimli ve üretken bir şekilde çalışabilmeleri için uygun inşaat araç ve gereçlere sahip olası gerekir.

 

İnşaat Aletleri ve Ekipmanları

 

T Soyma

 

Bazı inşaat alet ve ekipmanları, tornavidalar gibi herhangi bir elektrikçinin cephaneliğinde bulunması gereken temel araçlardır. Bir elektrikçinin alet kutusuna dahil edilmesi gereken diğer bir önemli inşaat aracı “T-Stripper” dır. Elektrikçiler her zaman telleri kesmek ve şeritlemek zorunda kaldıklarından, T-Stripper bir elektrikçinin sahip olabileceği en önemli inşaat araçlarından biridir. Elektrik teli, standart bir tel bıçak kullanılarak kolayca çıkarılamayan termoplastik ile yalıtılmıştır, bu nedenle T-Stripper işçi verimliliği ve güvenliği için gereklidir.

 

 

 

 

Kerpeten

 

Pense birçok farklı amaç için özellikle de çeşitli tellerin taşınması için kullanılır. Elektrik müteahhitleri elektrikle çalışırlar; bu yanlışlıkla canlı bir kabloya dokunması halinde son derece tehlikeli olabilir. Bu nedenle, elektrikçiler güvenliği sağlamak için canlı elektrikle çalışırken kabloları tutmak için pense kullanırlar. Pense, telleri kesmek dahil başka amaçlar için de kullanılabilir.

 

 

 

Kablo Çekici ( Susta )

 

Bunlardan biri de, kabloya bağlı olarak dakikada 8 metre ve dakikada 30 metre olmak üzere farklı hızlarda kablo çekebilen kablo çekicisidir. Bu aynı metalden ve plastikten olabilir. Elektrik yüklenicilerinin oldukça sık kullandığı bir araçtır. Bu inşaat aracı, elektrikçiler için kabloyu uzun mesafeler boyunca döşemek oldukça zahmetli bir iş olabilecek kadar verimli ve kullanışlıdır.

 

 

 

Boru Bükücü

 

Boru bükücü, ticari bir inşaat sahasında çalışırken bir elektrik yüklenicisinin sahip olması gereken önemli bir inşaat aracıdır. Bu araç elektrikçilerin ticari inşaat binaları üzerinde çalıştıkları boruları bükmelerini sağlar. Kablonun borulardan düzgün şekilde geçirilmesine yardımcı olur. Örneğin, bir borudan geçmesi için bir tel gerekebilir ve bu borunun 90 derecelik bir açıyla bükülmesi gerekebilir. Boru bükücüyü kullanarak bir elektrikçi boruyu kolayca yuvarlayabilir ve böylece daha hızlı ve daha verimli bir şekilde çalışabilir.

 

Elektrikli El Aletleri

 

Elektrikli el aletleri de çok kullanılan araçlardır. Günümüzde artık çok gelişmiş el aletlerini görmek mümkündür. Kanal açma, delme, vidalama, test etme gibi bir çok alanda kullanılmak üzere üretilmiş el aletleri bulmak mümkündür. Bunlar imalat aşamasındaki zamanı azaltmak, iş güvenliği sağlamak, insan beden gücünü daha az kullanmasına yardımcı olurlar. Kablolu ve kablosuz olarak kullanımı ergonomik ürünlerdir.